kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Urla'da 450 kaçak yakalandı

Yeni Haber
İzmir'in Urla ilçesinde jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan kaçakların sayısının 450'ye yükseldiği bildirildi.

İzmir Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin İstanbul ve doğu illerinden otobüslerle getirilen kaçakların Urla yakınlarında kamyona bindirildiği ihbarı üzerine başlattığı operasyonda yakalanan kaçakların sayısı 450'ye yükseldi.

Yağcılar köyü Papaz koyu yakınlarında durdurulan 45 SD 425, 45 LU 148, 34 JLL 31, 65 AP 192 ve 65 ER 274 plakalı kamyonlar ile koy çevresinde yapılan aramalarda yakalanan kaçakların Irak, Filistin, Afganistan, Moritanya uyruklu olduğu, 58'inin kadın, 67'sinin çocuk olduğu tespit edildi. Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kişiler arasında Türk vatandaşlarının da bulunduğu bildirildi.

Kaçakların İtalya'ya gitmek için organizatörlere kişi başına 3 bin-3 bin 500 avro ödedikleri, büyük bölümünün İstanbul'dan, bir kısmının ise doğu illerinden otobüslere bindirilerek İzmir'e getirildiği, il girişinde otobüslerden kamyonlara nakledildiği anlaşıldı.

Bu arada, Irak uyruklu bir kaçağın fenalaşarak yaşamını yitirdiği ve yol kenarındaki taş ocağı yakınlarına bırakıldığı bilgisine ulaşan jandarma, çevredeki taş ocaklarında arama yaptı. Arama sonucu, 55 yaşlarındaki Irak uyruklu kişinin cesedi, Karaburun yakınlarındaki boş bir taş ocağının yakınında bulundu. Ölen kişinin kimliğinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

Öte yandan, ifadelerine başvurulan kamyon şoförlerinin, bazı kişilerin mevsimlik işçi taşıtma bahanesiyle kendileriyle anlaştığını, taşıdıkları kişilerin kaçak olduğunu bilmediklerini ve bu tür bir organizasyonda yer almadıklarını söyledikleri öğrenildi.

ARALARINDA BOMBADAN YARALANMIŞ ÇOCUK DA VAR

Yakalanan kaçaklar arasında hamileler ve hastaların yanı sıra yaralı bir çocuk bulunduğu tespit edildi.

Vücudunun büyük bölümünde açık yaralar bulunan çocuğa Urla'daki sağlık ocağında pansuman yapıldı.

8 yaşındaki Şirzat Haydar'ın babası Şirzan Haydar, çocuğunun Irak'ta bomba patlaması sonucu yaralandığını, patlamada eşini ve diğer çocuğunu kaybettiğini söyledi. Haydar, yakınlarını kaybetmesinin ardından Irak'ın güvenli olmaması nedeniyle çocuğuyla Avrupa'ya kaçmaya karar verdiğini, Irak'a dönmek istemediklerini ifade etti.

Urla Jandarma Komutanlığının bahçesinde toplanan kaçaklar, belediyeye ait araçlarla bir okulun spor salonuna götürüldü.

Kaçakların ihtiyaçlarının, işlemleri tamamlanıncaya kadar burada karşılanacağı bildirildi.

(AA)