kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal koalisyon için 'açık kapı' bıraktı...

ANKARA
CHP lideri, seçimlerden sonra MHP ile koalisyon yapacakları iddialarına yanıt verdi: Her parti tek başına iktidara gelmek ister, ama şartlar ne gösterir bilmiyorum..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baykal koalisyon için 'açık kapı' bıraktı...
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisine ve CHP'ye yönelik sert söylemlerine, "Başbakan eziklik içinde, kırgınlık içinde" diye yanıt verdi. Anayasa Mahkemesi'nin son kararının ardından yeni Meclis'in referandumdan önce Cumhurbaşkanı'nı seçmesi gerektiğini belirten Baykal, MHP ile koalisyon için de açık kapı bıraktı. ATV'de yayınlanan "doğruya doğru" programında Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı. Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusunu reddetmesiyle ilgili bir soruya "Mevcut anayasanın geçerli ve seçimden sonra yeni Meclis cumhurbaşkanı seçmeli" sözleriyle yanıt verdi. Baykal, kendilerinin çoğunluk olması durumunda uzlaşmayı deneyeceklerini belirterek, "Başkaları yönlendirici konumda olurlarsa iyi niyetle katkı yaparız" dedi.

ORDU DÜŞMANLIĞI

Konuşmasına "bizim orduyla bir sorumuz yok" diye devam eden Baykal, "Ancak Sayın Başbakan'ın Silahlı Kuvvetler'le problemi var, Silahlı Kuvvetler, devlete müdahale ettiği zaman buna hepimiz karşı çıkarız. Çıktık da. Ben bugüne kadar ne yolsuzluk yaptığım için ya da devleti, halkı birbirine katacak şiirler okuduğum için demir parmaklıklar arkasına gitmedim. Sadece demokrasi için, mücadele için demir parmaklıklar arasına gittim."

MHP İLE KOALİSYON

CHP lideri, seçimden sonra MHP ile koalisyon yapacakları iddialarıyla ilgili de şunları söyledi: "Öyle bir şey söz konusu bile değil. Her parti tek başına iktidara gelmek için çalışıyor. Ancak yarın ne olur, ülkenin içinde bulunduğu şartlar neyi gerektirir bilmiyorum. Sorumlu insanlar olarak Türkiye'nin önünü açmak için ne gerekiyorsa onu yaparız."