Yaz bahçesi
MALZEMELER
* 1 kg. kuzu
* 1 kg. patates
* 1 kahve fincanı zeytinyağ
* 1 adet patlıcan
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 adet küçük boy kabak
* 1 adet etli kırmızı biber
* 1 adet domates
* 1 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı maydanoz
* 1 çorba kaşığı taze kekik
* Tuz
Sos için:
* 15 çorba kaşığı fesleğen yaprağı
* 1/2 demet nane yaprağı
* 1 diş sarımsak
* 180 ml. zeytinyağı
* Tuz
Sosu hazırlamak için fesleğen, nane ve sarmısağı robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken zeytinyağı ve tuzu yavaş yavaş ilave edin. Et ve patatesleri kesik kısımları üste gelecek şekilde fırın kabına koyup zeytinyağı ve tuz serpin. Patlıcan, soğan, kabak, kırmızıbiber, domates, sarımsak, maydanoz ve kekiği başka bir kapta karıştırıp kalan zeytinyağını ilave edin. Fırının üst rafına etlerin olduğu fırın kabını, alt rafına da sebzeleri yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında sebzeleri ara ara karıştırarak 40 dakika pişirin. Eti fırından çıkartıp üzerini folyo ile kapatın ve sıcak bir yerde 10 dakika bekletin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri ince dilimleyip sebze ve yeşil sosla servis edin.
Fındıklı biber salatası
MALZEMELER
* 3 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber
* 3 adet orta boy sarı dolmalık biber
* 1/2 su bardağı fındık rokalı pesto sos
* 60 gr. roka
* 20 gr. parmesan peynir (rendelenmiş)
* 1 diş sarmısak
* 3/4 su bardağı zeytinyağ
Biberleri uzunlamasına 4'e bölüp çekirdeklerini temizleyin. Hazırladığınız biberleri ızgara ya da sıcak fırına, kabuklu kısımları üste gelecek şekilde yerleştirip kabuklarını kararıncaya kadar pişirin. Pişen biberleri streçe sarıp 5 dakika bekletin. Ardından kabuklarını soyup kalın şeritler şeklinde dilimleyin. Rokalı pesto malzemelerini robottan geçirin. Biberleri ve fındıkları harmanlayıp rokalı pesto ile servis yapın.
Sıcak çikolatalı kek
MALZEMELER
* 200gr bitter çikolata (doğranmış)
* 200 gr. tereyağ
* 4 adet yumurta
* 3 adet yumurtanın sarısı
* 1/2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı ve
* 1 çorba kaşığı un (elenmiş)
* 1 su bardağı ve
* 1 kahve fincanı fındık
* 750 ml. krema
Çikolata ve tereyağını ara ara karıştırarak benmari usulü eritip ateşten alın.Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın. Un, fındık ve tereyağlı çikolatayı katıp yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış porsiyonluk muffın kalıplarına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kekler sıcakken kenarlarını bıçakla kalıptan ayırarak servis tabaklarına alın. Üzerlerine ılık krema dökerek servis yapın.
Yayın tarihi: 29 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/29/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.