kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Krem peynirli şeftali tatlısı

Şeftalileri soyun. Her bir şeftaliyi 8 adet karpuz dilimi şeklinde kesin. Şeftali suyuna şeftali dilimlerini koyup 10 dakika pişirip süzün ve suyunu ayırın. Ayırdığınız şeftali suyuna labne peyniri, limon suyu ve balı katıp karıştırın. Servis tabaklarına 4 adet şeftali dilimini yelpaze şeklinde yerleştirip hazırladığınız sos ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
*
3 adet iri şeftali
* 1/2 su bardağı şeftali suyu
* 6 çorba kaşığı labne peyniri
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı bal
* nane yaprağı (süslemek için)