kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebzeli piliç

Alüminyum folyodan 25x25 cm. ebatlarında iki katlı 6 adet kare kesip, içlerine fırça ile hafif zeytinyağı sürün. Keskin bir bıçakla etlerin üzerine verev çizikler yapıp, bu kesiklere mozarella dilimlerini koyun. Domates ve kabak dilimlerini folyolara paylaştırıp, karabiber serpin. Üzerlerine fesleğen serpip, etleri yerleştirin. Folyoları sebzeleri kapatacak şekilde katlayarak üzerleri açık paket hazırlayın. Hazırladığınız paketleri fırın kağıdının üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pilav veya makarnayla birlikte servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
6 adet piliç göğüs fileto

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 200 gr. mozarella peyniri

* 3 adet orta boy kabak

* 6 adet büyük boy domates

* 1 adet büyük demet taze fesleğen ya da mercanköşk

* Tuz

* Karabiber