kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Acıbademli tartölet

Un ve tereyağını ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. Yumurta, tozşeker ve kabartma tozunu ilave edip, hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 6-7 cm. çapında açın ve yağlanmış minik tartölet kalıplarına yerleştirin. Acıbadem kurabiyelerini ufalanıncaya kadar robottan geçirin. Pudraşekeri ve yumurta beyazını da katıp, robotta 2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız kremayı hamurlara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.

MALZEMELER 30 adet
*
200 gr. un (elenmiş)

* 125 gr. tereyağı (doğranmış)

* 1 adet yumurta

* 3 çorba kaşığı tozşeker

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması:
*
2 adet acıbadem kurabiyesi (iri kırıklanmış)

* 1 çorba kaşığı pudra şekeri

* 1 adet yumurtanın beyazı