Un ve tereyağını ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. Yumurta, tozşeker ve kabartma tozunu ilave edip, hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 6-7 cm. çapında açın ve yağlanmış minik tartölet kalıplarına yerleştirin. Acıbadem kurabiyelerini ufalanıncaya kadar robottan geçirin. Pudraşekeri ve yumurta beyazını da katıp, robotta 2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız kremayı hamurlara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
MALZEMELER 30 adet
* 200 gr. un (elenmiş)
* 125 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması:
* 2 adet acıbadem kurabiyesi (iri kırıklanmış)
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 adet yumurtanın beyazı
Yayın tarihi: 27 Haziran 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/27/gny/haber,335BEDD74AE84F0192C9EDAFDE00DC11.html
Tüm hakları saklıdır.