kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sinema sahiplerine ben bağış yapmak istiyorum'

- Engelliler için mi çalışacaksınız bundan sonra? - Evet, burada da müsaade ederseniz sizi kullanacağım.
* Belediye başkanlarına sesleniyorum, lütfen iki-üç kişilik bir ekip kurun, şehri dolaşın ve engellilerin engellendiği yerleri küçücük yardımlarla değiştirin, onların sokaklarda dolaşabilmesini sağlayın.
* Sinema sahiplerine sesleniyorum, lütfen sinemalarınızı tekerlekli sandalyeyle girilecek hale getirin. Sinemaya gitmek o insanları o kadar hayata bağlayacak ki. Cefi Kamhi'ye sesleniyorum; arkadaşım, lütfen Profilo'daki sinemaları girilebilir yap. En modern çarşımız Kanyon'a gittim, sinemalara çıkan asansör yok. Sayın Bülent Eczacıbaşı'na sesleniyorum; iki basamağı aşacak rampa ve son sırada bir engellinin durabileceği düzlük yapın. Eğer buna sıcak bakarlarsa parasını ben vermeye hazırım. Kaç sinema varsa, elimden geldiği kadar bağış yapacağım. Mesela dün akşam sinemaya gitmeye çalıştık. İstediğim film Hillside'da oynuyordu. Sorduk, arabamı park edebileceğim yer varmış, "Gelebilirsiniz," dediler. Bir baktık Ocean's 13 filminin oynadığı salonda sekiz basamak var ve çıkamıyoruz. Şef makinist Murat, filmin oynadığı salonu değiştirdi benim için. Gözüm yaşardı resmen...
* Mekân sahiplerine sesleniyorum, lütfen küçük rampalar koyun kaldırımlarınızın önüne. Engellilerin hayatına o kadar renk katabilir ki bu.