Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Patatesler soğuduktan sonra iki parmağınızla bastırarak büyüklüklerine göre 2'ye veya 4'e bölün. Tahin, zeytinyağı, limon suyu ve sarmısağı karıştırıp, patateslerin üzerine gezdirin. Maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi karıştırıp, patateslerin üzerine serperek servis yapın.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
* 1 kg. taze patates
* 2/3 su bardağı tahin
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 2 adet limonun suyu
* 3 diş sarmısak
* 1 demet maydanoz (iri doğranmış)
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
Yayın tarihi: 11 Haziran 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/11/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.