kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Haşhaşlı piliç

Büyük bir tavada tereyağını eritin, sarmısağı katıp, karıştırarak 1 dakika pişirin. Etleri ilave edip, her iki taraflarını da pişirip, tavadan alın. Etleri çıkarttığınız tavaya tavuk suyunu koyup, karıştırarak kaynatın. Ateşi kısıp, üzeri açık olarak 5 dakika ağır ağır kaynatın. Haşhaş tohumu ve soğanı ilave edin. Pişirdiğiniz etlerin üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
6 adet piliç göğüs

* 50 gr. tereyağı

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 2.5 su bardağı tavuk suyu

* 1.5 çorba kaşığı haşhaş tohumu

* 50 gr. kurutulmuş domates (ince kıyılmış)

* 6 adet taze soğan (ince kıyılmış)