Tereyağını eritip, patatesleri katın ve karıştırın. Üzeri kapalı olarak 5 dakika pişirin. Bezelyeleri ve sebze suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Soğanları katıp, patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve çorbayı robottan geçirin. Çorbayı bir kaba alıp, yoğurtla çırpın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerini streçle kapatın ve servise kadar buzdolabında dinlendirin. Üzerine taze soğan serpip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. taze bezelye
* 25 gr. tereyağı
* 150 gr. patates (küp doğranmış)
* 5 su bardağı sebze suyu
* 200 gr. yoğurt
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) (süslemek için ayırın)
Yayın tarihi: 4 Haziran 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/04/gny/haber,7477D2169A4648B1B9945656C445E42B.html
Tüm hakları saklıdır.