kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupa yurtdışı dolaşımı ucuzlattı operatörler pazarlıkta

TİMUR SIRT
AB kendi sınırları içinde yurtdışı dolaşım için maksimum fiyat tarifesi belirledi. Türk operatörler de Avrupa ile pazarlık yapıyor ve yeni yurtdışı tarifeler oluşturuyor..
Avrupa Birliği mobil operatörlerin AB sınırları içinde uygulayabileceği maksimum tarifeyi belirledi. Operatörlerin AB ülkeleri arasındaki yurtdışı dolaşım (roaming) gelirinin büyük artış göstermesi Avrupa Birliği'nin maksimum fiyat tarifesi belirlemesine neden oldu. Arama yaparken dakikası 49 Eurocent, karşı taraftan arandığında ise 24 Eurocent olarak uygulanacak tarifelerin yaklaşık yüzde 68'e varan bir ucuzlamaya neden olacağı tahmin ediliyor. Turkcell ve Avea, Avrupalı operatörlerle pazarlıklar yaparak tarifeleri aşağı çekmeye çalışıyor. Türk operatörlerin en büyük kozu tatil için gelen abonelerin konuşma süreleri. Daha çok konuşturan pazarlıkta daha çok fiyat avantajı elde ediyor. Vodafone ise Avrupa'da sahip olduğu şebekeler üzerinden özel tarife uyguluyor. AB'nin aldığı karar Türkiye'yi doğrudan ilgilendirmese de 3 operatör yeni fiyat tarifeleriyle sık seyahat eden aboneleri etkilemeye çalışıyor.

İNDİRİMLİ TARİFELER
Turkcell yurtdışı dolaşım ücretlerini özel tarifeleri Turkcell Dünya ve İştecell aboneliği ile sağlıyor. Yurtdışında bulunduğunuz her gün 1 YTL ödeyerek yüzde 50 indirimli konuşma yapmak mümkün. İndirimden faydalanmak için SMS göndermek yeterli oluyor. Avea ise yurtdışında gelen çağrılara ve yurtdışı aramalarına dakikası 25 Ykr'den ücretlendirilen Tüm Dünya tarifesi uygulanıyor. Bu tarifeden faydalanmak için 7,95 YTL aylık abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Vodafone ise Sınırlar Ötesi tarifesi ile Türkiye'den yurtdışı aramalara Vodafone aboneleri arasında indirim sağlarken yurtdışı dolaşım ücreti için diğer operatörlere benzer uygulama yapıyor.
Haberin fotoğrafları