Light ürünlere ve Çocuklar Duyması'ndan sonra
"Light erkeklere" hepimiz alışmıştık.
Bilim şimdi bizi yeni bir alışkanlığa hazırlıyor.
Yeni Zelanda'da bir firma 2001'de keşfettiği yağsız süt genine sahip inek üzerindeki çalışmalarını tamamladı. 6 yılın sonunda yağsız ya da az yağlı süt veren inekler üretildi.
Bu hayvancılık açısından çok önemli bir gelişme. Eskiden yağsız ya da yarım yağlı süt normal ineklerden sağılmış sütün yağlı kremasının ayrıştırılmasıyla elde ediliyordu. Şimdi bu süreç doğal olarak ortadan kalktı.
Bu gelişmeyle birlikte tüm süt ürünleri için de yeni bir dönem başlamış oldu.
"Bundan bize ne" diyebilirsiniz? Söyleyeyim, dünya nelere kafa yoruyor, biz nelerle uğraşıyoruz...
Yayın tarihi: 2 Haziran 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/02//haber,33C8CD03B0F442DDAC743A8661840228.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.