Ekmek hamurundan limon büyüklüğünde bezeler kopartın. Unlu düz bir yüzeyde 25 cm. çapında açın. Açtığınız hamurun üzerine yağ sürüp, şeker, ceviz ve üzüm serpin. Harçlı hamuru rulo şeklinde sarın, kendi etrafında yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyun. Kalan hamurdan hazırlanan her bir ruloyu tepsideki hamurun bitiş ucundan başlatın ve hamurun etrafına dolayarak yerleştirin. Yumurta sarısı ve suyu çırpın, hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Malzemeler
* 3 adet ekmek hamuru
* 1 su bardağı margarin (eritilmiş)
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 1 çorba kaşığı su
* 1 adet yumurtanın sarısı
Yayın tarihi: 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/30/gny/haber,3EF0CE2BFDDC418582738C22249F3279.html
Tüm hakları saklıdır.