Marul yapraklarının ortadaki beyaz kısımlarını iki tarafından, yeşil kısımlarından 3-4 cm. kalacak ve 10 cm. boyunda olacak şekilde kesin, tekneler hazırlayın. Yeşil yaprakları incecik kıyın. Beyaz damar kısmının ucunu sivri olacak şekilde kesin. Peynir, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve kıyılmış marul yaprağını harmanlayıp, ezerek karıştırın. Hazırladığınız peynirli harcı 10 cm'lik marul teknelerinin içine tepeleme doldurun, hazırladığınız damar kısmını harca dikin. Üzerlerine domates serperek servis yapın.
Malzemeler
* 6 yaprak kaşık marul
* 6 çorba kaşığı beyazpeynir (tuzsuz)
* 3 çorba kaşığı maydanoz (çok ince kıyılmış)
* 6 çorba kaşığı ceviz (robotta kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet domates (küçük küp doğranmış)
Yayın tarihi: 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/30/gny/haber,3C8ED6C118E54920A993D9E53EFB4323.html
Tüm hakları saklıdır.