Şöyle nefis domates soslu, hafif acılı bir penne arrabiata yemek ister misiniz? Üzerinde maydanoz parçacıkları ve parmesan peyniri döşenmiş... "Amaaan Ayşe ondan kolay ne var ki" demeyin. Bu kez yediğim içtiğim benim olmasın! Çünkü Roma'da tarihi yerleri ve müzeleri gezdikten sonra yapılacak en iyi şey çatlayana kadar yemek yemek! Hani yaz üstü yolunuz düşerse, işte size en iyi tavsiye. Roma'ya gidiyorsunuz, otele bavulunuzu bırakıp, aynen 'Navona Meydanı'na koşuyor, ne yapıp edip meydanın paralel sokağındaki 'Dal Paino'yu buluyorsunuz. Burası gördüğünüz, görebileceğiniz en salaş ama en lezzetli pizza ve makarnaları yapan yer. Zaten akşam saatlerinde kapıdaki uzun kuyrukta bekleşen insanlar da bunun kanıtı. Biz üç günde üç kere gittik Dal Paino'ya. Ve sonunda dayanamadık, muhabbeti bol garson Andrea'dan, yemeye doyamadığımız penne arrabiata tarifini kaptık.
Çok çalışmak şart Buyurun tarif: Penneleri haşlıyorsunuz ve süzüyorsunuz. Aman dikkat! Fazla haşlayıp hamur etmek ve sudan geçirmek yok! Sakın! Gelelim sosa; tavaya zeytinyağını ve yumruğunuzla ezdiğiniz iki diş sarmısağı atıyorsunuz. Sarmısaklar kızarınca bir adet kurutulmuş küçük kırmızı biberi parçalayarak ekliyorsunuz. Sonra da domates sosu ya da doğranmış taze domatesleri ilave ediyorsunuz. Tuz ve doğranmış maydanozları da ekleyip 15 dakika pişiriyorsunuz. Pişti mi? Şimdi sosun altını kapatıp biraz daha maydanoz ekliyorsunuz. Çok kolay gözüküyor ama inanın Dal Paino'nun lezzeti bir türlü yakalanmıyor. Çok çalışmamız lazım çooook!
Bugünkü Tüm Yazıları
Arrabiata'nın kralı böyle yapılır!
Yayın tarihi: 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/23/gny/ozyilmazel.html
Tüm hakları saklıdır.