kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pazı yaprağında ciğer

Zeytinyağının yarısı ile fıstıkları pembeleştirin. Ciğeri ilave edip, hızlı ateşte 3 dakika karıştırın. Pirinç, üzüm, soğan, karabiber, tarçın ve maydanozu katıp, ateşten alın. Pazı yapraklarının geniş tarafına ciğerli harçtan 2 çorba kaşığı koyup, hafif yayın. Dolma sarar gibi büyük ve yassı olacak şekilde sarıp, tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip, kısık ateşte pişirin. Kırmızı soğan ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
500 gr. ciğer (ufak kuşbaşı doğranmış)
* 12 adet pazı yaprağı (kalın sapları kesilmiş)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1 kahve fincanı sultani üzüm
* 1 demet taze soğan (ince çintilmiş)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tarçın 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* Tuz
* 1 adet küçük kırmızı soğan