Zeytinyağının yarısı ile fıstıkları pembeleştirin. Ciğeri ilave edip, hızlı ateşte 3 dakika karıştırın. Pirinç, üzüm, soğan, karabiber, tarçın ve maydanozu katıp, ateşten alın. Pazı yapraklarının geniş tarafına ciğerli harçtan 2 çorba kaşığı koyup, hafif yayın. Dolma sarar gibi büyük ve yassı olacak şekilde sarıp, tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip, kısık ateşte pişirin. Kırmızı soğan ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 500 gr. ciğer (ufak kuşbaşı doğranmış)
* 12 adet pazı yaprağı (kalın sapları kesilmiş)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1 kahve fincanı sultani üzüm
* 1 demet taze soğan (ince çintilmiş)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tarçın 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* Tuz
* 1 adet küçük kırmızı soğan
Yayın tarihi: 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/23/gny/haber,BD14ECAE12B14064A35782353D733126.html
Tüm hakları saklıdır.