kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ödüllü başkomiser görev başında öldü

Kaçak yakıt satan şebekeyi yakalayan başkomiser Akbolat, kendisinin de bindiği tankeri sürücüsüyle birlikte şubeye götürmek istedi. Ancak tanker şüpheli bir şekilde şarampole uçtu, Akbolat öldü..
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Ekipleri, Aliağa'da Tüpraş'tan alınan uçak yakıtının uçak şirketlerine verilmeden bir benzin istasyonunda otomobillere satıldığı ihbarını aldı. Bunun üzerine başkomiser Erdal Akbolat'ın yönetimindeki ekipler, önceki gece Tüpraş'tan uçak benzini alan tankeri takibe başladı. Kemalpaşa girişindeki Ayça Akaryakıt İstasyonu'na giden tanker, uçak benzinini buraya boşaltırken, operasyonu düzenleyen ekipler, tanker sürücüsü Muzaffer Fenikli ile istasyon görevlilerini gözaltına aldı. Fenikli tankerin arıza yaptığı için yükünü buraya boşalttığını öne sürdü.

BAŞKOMİSER TANKERE BİNDİ
Yakıttan numune alındıktan sonra tankerin İzmir'e götürülmesi, tankeri de sürücünün kullanması kararlaştırıldı. Ancak sürücüyle yanına refakat için binecek polis tartıştı. Bunun üzerine Başkomiser Erdal Akbolat, tankere bindi. Önünde ve arkasında birer ekip otosu bulunan tanker yola çıktı. Ancak Bornova Belkahve rampasına geldiklerinde iddiaya göre tanker sürücüsü hızı artırıp 120 kilometreye çıkardı. Yolun karşı tarafına geçip bariyerleri aşan tanker yaklaşık 15 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada, Başkomiser Erdal Akbolat, olay yerinde hayatını kaybederken, Fenikli ağır yaralandı. Kazanın ardından, 2006 model olan tankerde inceleme yapan Mercedes firması uzmanları, frenler de dahil, herhangi bir arızaya rastlamadı. Emniyet uzmanları ise tankerin bir polis memuru yerine şüpheli konumundaki sürücüye kullandırılmasının büyük hata olduğunu belirttiler.

EVCİL'İ YAKALAMIŞTI
7 yıldır aynı büroda görev yapan Akbolat, Balina Operasyonu, Picasso tablolarının ele geçirilmesi, Erol Evcil'in geçen yıl İzmir'in Foça ilçesinde yakalanması gibi birçok operasyonda aktif görev almıştı. Akbolat'ın bu operasyonlardaki başarıları nedeniyle birçok ödülü de vardı.