kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türk estetikçi ABD'nin ünlü hastanesine talip

ESRA TÜZÜN SAĞLIK EDİTÖRÜ
Ünlü estetik cerrah Op. Dr. Aytaç Saraçaydın, ABD'nin köklü sağlık kurumlarından Manhattan Eye Ear and Throat Hospital'i satın almak için 41 milyon dolar teklif etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk estetikçi ABD'nin ünlü hastanesine talip
ABD'de New York Sloan Kettering adlı Kanser Merkezi tarafından satışa çıkartılan hastane için gelen teklifler arasında bir Türk'ün adı geçiyor. İstanbul'da Clinix Care Estetik Merkezi'nin Sahibi Op. Dr. Aytaç Saraçaydın, New York Manhattan'da bulunan MEET Hastanesi'ni satın almak için 41 milyon dolarlık teklif mektubu verdi. İstanbul Tıp Fakültesi'nde KBB uzmanlığının yanı sıra Mayo Clinic'de uzmanlık eğitimi alan Saraçaydın, yüz estetiği konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Ünlü doktor, Medikal Sağlık Malzemeleri şirketi adına yaptığı teklifle, yıllar önce uzmanlık eğitimi için başvurduğu hastanenin sahibi olmak istiyor.

ÇALIŞANLAR MAHKEMEYE VERDİ
Ancak hastanenin satışı konusunda polemik yaşanması üzerine merkezde çalışan cerrahlar mahkemeye başvurdu. Hastanede yıllardır görev yapan doktorlar, hastanenin prestijine zarar vereceği gerekçesiyle satıştan vazgeçilmesini istedi. Bu konuda karar alınana kadar satışı bir haftalığına durdurduğunu açıklayan mahkeme, satış yapılıp yapılmayacağı kararının bir hafta sonra verileceğini açıkladı. Newyork'taki merkezi almak konusunda istekli olan Op. Dr. Aytaç Saraçaydın'ın sunduğu 41 milyon dolarlık teklif mektubunda pek çok şart yer alıyor. Op. Dr. Saraçaydın, kuruluşun ismini değiştirmeyeceklerini, başka amaçla değerlendirmeyeceklerini ve cerrahi kadrosunda değişikliğe gitmeyecekleri konusunda taahhüt verdi.