kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Arınç: Ya ben, ya sen ya da o aday olsun demedim

ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı'nın sert bir açıklama yapmasına giden süreci, yaptığı bazı çıkışlarla etkilediği öne sürülen Meclis Başkanı Bülent Arınç'tan yanıt geldi. Arınç, yitirdiği dayısının oğlu Erdoğan Yönet'in cenaze töreni için gittiği Alanya'da "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde hedefteki adam siz oldunuz, buna ne diyeceksiniz?" sorusunu "Bir şey demeyeceğim. Hedefteki adam benim. Demokrasinin sağlıklı işlemesi için Meclis üzerine düşeni yapacaktır" diyerek yanıtladı. Arınç, basın danışmanı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada da şunları söyledi:

* ASILSIZ İFADELER: Arınç'ın, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde, bazı adayları istemediği, itiraz ettiği, bazı adayların olmaması için tehditte bulunduğu şeklinde gerçeği yansıtmayan, asılsız ifadeler yer almıştır.

* VETO VE TEHDİT YOK: Sayın Başkan, tüm siyasi hayatı boyunca söylediği hiçbir sözü inkâr etmemiştir. Ancak, haberlerde bahsi geçen biçimde kendisine yakışmayan, siyasi ahlakına uymayan 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzer davranışlarda asla bulunmamıştır ve bunların tamamı iftiradır.