Dünyaca ünlü tasarımcı Tom Dixon, 1998’den bu yana Habitat’ın kreatif direktörlüğünü yapıyor.
Aşkın ev hali...
Sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz konularda röportaj yapmak insana ayrı bir keyif veriyor. Benim için, 'ayakkabı' tutkum dışında, en keyif aldığım konulardan biri de ev dekorasyonu. Her yurtdışına çıktığımda "Neden Türkiye'de yok?" diye hayıflandığım ünlü mobilya zinciri Habitat, benim gibi evine âşık olanların adresi... Amerikan ekolünden 'Crate and Barrel' ya da 'Pottery Barn' markalarıyla kıyaslayabileceğimiz, modern mobilyaları ve çeşitliliğiyle tanınan zincirin Türkiye'ye gelecek olması ise gerçekten çok iyi bir haber.
83 MAĞAZASI VAR
1964 yılında kurulan Habitat, ilk mağazasını Londra'da Fulham Caddesi'nde açmış. O yıllarda hiç uygulanmayan, posta sipariş kataloğuyla da bir çığır açmış. Markanın kurucusu, mobilya tasarımcısı ve restorasyon uzmanı Terence Conran, o zamana kadar alışılmış eski nesil ağır mobilyaları bir tarafa bırakıp, genç ve modern tasarımlar sunmuş mağazasında. Bunlar herkesin alabileceği uygun fiyatlarla buluşunca, mağaza sayısı bugün İngiltere'den Tayland'a uzanan geniş bir bölgede 83'e ulaşmış. 60'larda lanse ettiği kuş tüyü yorganları, Çin yemeği için geliştirdikleri Wok tava ve Japon lambası onların buluşu. Mağazanın raflarında tüm ürünleri görmeniz mümkün. Ayrıca her bölümde sergilenen oturma, yemek ya da yatak odası gruplarında size sunulan alternatiflerden fikir edinme şansınız da var.
SANATI ULAŞILABİLİR KILDI
Habitat'ın tasarım ekibi, farklı ülkelerden farklı fikirleri, eklektik karışımları bir araya getirerek modern tasarımlar yaratıyor. Aslında, sanat ve tasarım Habitat anlayışının merkezini oluşturuyor. Kendi tasarım ekibinin yanı sıra hem dünyaca ünlü tasarımcılarla hem de yeni yeteneklerle işbirliği yaparak güncel, eğlenceli ve eşsiz ürünleri bir araya getiriyorlar. Sanat dünyasının önde gelen isimleriyle limitli sayıda koleksiyonlar da hazırlayan Habitat'ta 1998'den bu yana kreatif direktör olarak çalışan Tom Dixon, "Ürün çeşitlerimiz hep aynı modernlik anlayışında kalırsa zamana ayak uyduramayız. Bizim için 21. yüzyılda, Çinli bir el sanatçısı, Vietnamlı bir seramikçi veya Hintli bir sepetçi de en az modern tasarımcılar kadar önemli. Habitat'ı eşsiz kılan da bu," diyor. Dixon, "Habitat Türk tasarımcılarla da çalışacak mı?" sorusunu da "Milano'daki tasarım fuarında Türk tasarımcıların standını ziyaret edeceğim. Neden olmasın?" diye cevaplıyor. İstanbul'un adını çok sık duymaya başladığını ve Habitat'ın İstanbul'da başarılı olacağına inandığını da sözlerine ekliyor.
FİYATLAR AYNI OLACAK
Habitat; İstanbul'un eğlence sektöründeki önemli isimleri bünyesinde barındıran İstanbul Doors grubu ve Akın Gayrimenkul'ün işbirliğiyle kurulan Adressİstanbul'da Türk tüketicisiyle buluşacak. Bana kalırsa, Habitat emin ellerde... Habitat yetkilileri de Türkiye'den birçok firmanın başvurduğunu, ancak markayı tanıyan ve aşkla sahiplenen A&D'ye vermekte hiç tereddüt etmediklerini söylüyor. "Neden Addresİstanbul?" dediğimizde, "Habitat mağazaları mimari açıdan değeri olan binalarda bulunuyor." diyerek açıklıyorlar. Türkiye'deki bu ilk mağaza, 1200 metrekarelik bir alana açılıyor. Kaliteli, yaratıcı ve güncel tasarımlarda fiyatların İngiltere'yle aynı olacağını, bazı ürünlerde sadece ÖTV farkı olabileceğini söylüyorlar. İlkbaharyaz sezonu için 3 bine yakın çeşitte, toplam 75 bin ürün raflardaki yerini alacak. Bana kalırsa, açılış gününü kaçırmayın! Yine Habitat'ın geliştirdiği 'Chicken Brick' (tavuk pişirilen güveç) için ben sıradayım, haberiniz olsun!
Yayın tarihi: 21 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/21/ct/haber,B033965EB90F4D47AA40714DAB9AEEAC.html
Tüm hakları saklıdır.