Pazı çilatası
Pazıların yaprak ve saplarını ayırıp, saplarını ince, yapraklarını irice doğrayın. Su kaynamaya başlayınca saplarını 5 dakika haşlayın. Yapraklarını ilave edip, hemen ateşten alın ve süzün. Soğuduğunda avucunuzun içinde iyice sıkıp, suyunu akıtın. Pazılara taze soğan, maydanoz, yumurta, mısır unu, un, karabiber ve zeytinyağını karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Arzu ederseniz yağsız tavada da, altını ve üstünü kızartarak pişirebilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik * 3 demet pazı
* 2 demet taze soğan (çok ince doğranmış)
* 1 demet maydanoz (çok ince doğranmış)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 su bardağı mısır unu
* 3 çorba kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
* Tuz
|