Yayla soslu kalça kuşbaşı
Beytinyağı, defne yaprağı, kekik, maydanoz ve karabiberi karıştırın. Patates ile harmanlayıp, fırın torbasına doldurun. Ağzını kapayıp, üzerini 2-3 yerden iğne ile delin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika pişirin. Yayla soslu kalça kuşbaşı torbasının üzerini 2-3 yerden iğne ile delip, patates torbasının yanına koyun. 10 dakika daha fırınlayıp, fırından alın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 2 kişilik * 1 paket yayla soslu kalça kuşbaşı
* 2 adet orta boy patates (soyulup, 4'e bölünmüş)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 5 dal maydanoz (el ile iri parçalanmış)
* 10 adet tane karabiber (iri kırılmış)
* 1 adet ufak boy fırın torbası
|