Naneli makarna
Kaşar peynirin hepsini, bezelye, sarmısak, yer fıstığı ve nanenin dörtte üçünü, robotta fazla ezmeden kıyın, karabiber ve zeytinyağı koyup, harmanlayın. Büyük bir kapta, kaynar tuzlu suda makarnayı kırmadan, istediğiniz kıvamda haşlayıp, süzün. Robottan geçirdiğiniz malzemeye ayırdığınız taneli malzemeleri katıp karıştırın, makarnaya ilave edip, harmanlayın. Teflon tencerede bir iki kez karıştırarak ısıtıp, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1/2 paket spagetti (çubuk makarna)
* 1 su bardağı bezeye (konserve)
* 10 diş sarmısak
* 50 gr. yer fıstığı (kavrulmuş)
* 2 demet nane (yapraklanmış)
* 100 gr. kaşar peyniri (eski)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 10 çorba kaşığı zeytinyağı
|