|
|
|
|
|
|
Prof. Öz'den Yeme Hilesi Tablosu
* Yemeyi otomatik hale getirmek için günde bir öğünü değiştirin ve aynı yiyecekleri farklı öğünlerde kullanın.
* Kendinizi sürekli tok hissetmek için gün boyunca yiyin.
* Yiyecek etiketlerini inceleyin. Yüksek früktoz mısır şurubu (HFCS) kullanılmış veya porsiyon başına 5 mg'dan fazla basit şeker, zenginleştirilmiş un veya doymuş yağ içeren yiyeceklerden uzak durun.
* Doyma sinyalinin beyninizden midenize gitmesine izin vermek için öğünden önce biraz sağlıklı yağ yiyin (bir avuç kuruyemiş gibi); böylece öğün sırasında aşırı yemezsiniz. Sabahları öğleden sonraki açlık duygusunu bastırmak için lif yiyin.
*
Obezlik etkisine karşı duran iltihaplanma karşıtı yiyecekler yiyin; yeşil çay, Omega-3 yağ asidi (balıkta ve cevizde bulunur), kahve, sebze ve meyve bu konuda idealdir.
* Bel ölçüsü kontrolünde etkili olan iki baharat gösterilmiştir: Kırmızı biber ve tarçın.
* Yemekten önce bir-iki bardak su için. Açlık sinyali olarak algıladıklarınız, aslında susuzluk sinyali olabilir.
* Açlığınızı bastıracak acil durum yiyeceklerini el altında bulundurun; Havuç, elma veya nane şekerleri gibi.
* Açlığınızı 1 ve 7 arasında değerlendirin (1 çok aç, 7 tıka basa tok olarak). Sürekli 3 ve 4 arasında kalmaya çalışın; gün boyunca ortalama miktarlarda yiyin.
* Öğünlerinizde 20 santimlik tabaklar kullanın. Daha küçük yemek tabakları, daha az porsiyonlar demektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|