Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, Türk Telekom'un şehir içi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yaptığı zammın, ''tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılması'' olduğunu söyledi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, Türk Telekom'un uyguladığı telefon tarifelerine ilişkin ESDER'in genel merkezinde ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Deniz, burada yaptığı konuşmada, Türk Telekom'un Telekomünikasyon Kurulu'nun onayladığı yeni tarifesini 1 Mart 2007 tarihinden itibaren uygulamaya başladığını hatırlatarak, yeni tarifeyle, milletler arası, şehirler arası ve GSM arama ücretlerinde indirime gidilirken, şehir içi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yaklaşık yüzde 26 oranında zam yapıldığını belirtti.
Zamla birlikte Mart ayında 41 YTL telefon faturası ödeyen bir tüketicinin Nisan ayında faturasının 51,5 YTL geleceğine dikkat çeken Deniz, söz konusu uygulamanın durdurulması için dava açtıklarını ayrıca, yürütmeyi durdurma için Elektrik Mühendisleri Odası ve Ankara Ticaret Odası'nın da davalarının bulunduğunu kaydetti.
Telekom'un yaptığı zam konusunda kamuoyunun tam olarak bilgisi olmadığını ifade eden Deniz, bu yüzden dernek olarak ''Telekazık Kampanyası'' başlattıklarını ve çeşitli illerdeki 15 ayrı noktada basın toplantısı düzenleyerek imza topladıklarını söyledi.
İmza kampanyasına yaklaşık 1 milyon kişinin katılımını beklediklerini ifade eden Deniz, toplanacak imzalar ile sabit telefon kullanıcısı tüketicinin yeni tarife ile gelen zamma tepkisini göstereceğini söyledi.Telekom'un zamlı tarifesinin temelinde ''tüketici mecburiyetini kötüye kullanma'' olduğunu iddia eden Deniz, Türk Telekom'un milletler arası şehirler arası ve GSM aramalarında bir çok rakibi olduğunu bu yüzden söz konusu tariflerde indirime gittiğini ancak, şehir içi görüşmelerde hala bir ''tekel'' konumunda olduğunu kaydetti.
Bu nedenle şehir içi görüşmelerde rekabet ortamının artırılması gerektiğini vurgulayan Deniz, yapılan zamların da bir an önce geri çekilmesi gerektiğini söyledi.Telekom'un zamlı tarifesine dönük, 15 Nisan tarihinde dernek, oda, vakıf, sendika gibi toplam 40 sivil toplum kuruluşunun toplanacağını bildiren Deniz, zammın geri alınması için ''sabit telefonları 1 gün kullanmama'' eylemi yapacaklarını kaydetti. ESDER BAŞKANI ÇELİKUS
ESDER Başkanı Mahmut Çelikus da Türk Telekom'un yeni fiyat düzenlenmesinde ''bir aldatmaca'' olduğunu belirtirken, şehirler arası tarifelerdeki indirim ile şehir içi tarifelerindeki zammı ''kepçeyle alıp, kaşıkla vermeye'' benzetti.Yapılan zammın da kamuoyu tarafından tam olarak algılanmadığını belirten Çelikus, zamdan şehir içi telefon görüşmesini daha fazla yapan esnafın da büyük zarar göreceğini söyledi.
15 Nisan'da yapılacak ''telefon kullanmama'' eylemini de oldukça önemsediklerini belirten Çelikus, zamların geri alınması için dernek olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.
Uyanın ey millet..ülkede kaç enflasyon var ve iyi giden hangisi..%50lerden %70lerden tek haneye düşürmüşlerse bu bilgiye veyeteneğe sahiplerse niçin daha da aşağıya düşmüyorda en ufak söylentide artıp gidiyor..Canavarımız vitamin topluyor yarın birgün birden şahlanırsa yazık olur bu millete..telefon görüşme fiyatı kaçtı kaç oldu sadece telefon değil herşey öyle..eğer bu enflasyonu düşürüyorsa daha da çok zam yapın..kolay gelsin
nimet bener
31.03.2007 14:45:59
telekom,tekelciliğine son vermeli.halkında zorunlu haller dışında şehir içi telefon görşmesi yapmamasının iyi bir tepki olacağını düşünüyorum.kısa görüşmelerde cep telefonları daha ekonomok.
ömerr çelik
31.03.2007 13:43:53
Çok doğal bir yaklaşım yapmış telekom a.ş özelleştirmeye bu kadar meraklı olan milletimize az bile olmuş. Dediğimi anlayanlar anladı zaten?