| | Küçük bir gurme cenneti İyi mezecilerin giderek tarihe karıştığı İstanbul'da hem kaliteli peynir ve şarküteri ürünlerinin satın alınabileceği hem de oturup lezzetli yemek yenebilecek bir yer var: Mania Gurme. Almanya'da iki favori şehrim var. Münih ve Berlin. Sevmemin nedeni, şehirlerin güzelliği değil. Bu...devamı |
|
| | 'Eşkili' Maraş yemekleri Acılı ve ekşili tadlara düşkünseniz, Mado'nun Etiler şubesine mutlaka uğramalısınız. Alt katı restoran olan mekânda Maraş'ın tipik ev yemekleri servis ediliyor. Maraş'ta 'eşkili' tabir edilen ekşili yemekler o kadar lezzetli ki tatlıya yer kalmıyor. Reklam ve halkla ilişkilerde zamanlama...devamı |
|
| | Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da Kuymak, hamsi, kaygana, lahana sarma... İstanbul'da, Karadeniz Bölgesi'nin bu özel yemeklerini bir arada bulmak mümkün: Ordu'nun Vonalı Celal restoranı artık Ahırkapı'da. Türkiye'nin dört bir köşesindeki ün yapmış restoranlar birer ikişer İstanbul'da şube açıyor. Bu akımı önce Adana...devamı |
|
| | Tarsus mutfağını keşfedin İstanbul Esentepe'de sessiz bir sokakta hizmet veren Tarsusi Restaurant, zengin çeşidi olan Tarsus mutfağını İstanbullularla tanıştırıyor. Türk mutfağı sürprizlerle dolu. Ülkemizin her yöresinde ayrı bir mutfak, ayrı ayrı lezzetler çıkıyor karşımıza. Ne yapıp edip mutlaka keşfedilmesi...devamı |
|
| | Balık bizim, Denize ne? Balık yerken genellikle deniz kenarında oturmayı tercih ederiz. Oysa balık yemeklerinin layığıyla hazırlanmış olmasının, mekânın denize yakınlığıyla bağlantısı yok. Karadabalık buna iyi bir örnek. Nedendir bilinmez, İstanbullu balığı genellikle denizin hemen kenarında yemeyi sever. Sanki...devamı |
|
| | 50 yıl sonra yeniden Çin restoranı Babasının vefatının ardından annesi ve yedi kardeşiyle geçim derdine düşen İsa Wang, o dönem İstanbul'da ilk Çin restoranını işletmişti. Wang yarım asır sonra, Mai-Ling isimli lokantasıyla yeniden İstanbul'da.... 1950'li yıllarda Celalettin Wang Zin Shan adlı Formozalı bir Müslüman Çin...devamı |
|
| | Ot deyip geçmeyin Ege bölgesine has otlarla yapılan yemek ve mezeler, son yıllarda sayısı giderek artan Ege yemekleri lokantalarında servis ediliyor. Radika da zengin mönüsü ve ferah ortamıyla bunlara iyi bir alternatif. Bir süre öncesine kadar Ege yemeklerini, Ege'ye özgü sebze ve otlarla yapılan...devamı |
|
| | Manzara karın doyurur mu? Doğatepe'de Fatih Köprüsü bütün görkemiyle ayaklarınızın altında. Rumeli Hisarı'nın burçları arasından Anadolu Hisarı'nı, Küçüksu Kasrı'nı görüyorsunuz. Manzara tamam da ya yemekler?. Her gün İstanbul'un trafiği ile boğuşan, günün en az iki saatini yollarda geçiren biri olarak zaman zaman...devamı |
|
| | Antep ve Antakya yemekleri bir arada Uzun yıllar, 'Nasılsa anlamazlar' diye düşünülerek Batıdakilere Doğu mutfağının en kötü örnekleri dayatıldı; ancak artık herkes iyiyle kötüyü rahatlıkla ayırd edebiliyor. Ottoman Restoran'ın Güneydoğu lezzetleri, en zor beğenenleri bile mutlu ediyor. Osmanlı'nın son dönemlerinde Fransa'ya...devamı |
|