Çikolatalı kurabiye
Malzemeler * 225 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) * 225 gr. esmer şeker * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 tatlı kaşığı vanilya esansı * 275 gr. un (elenmiş) * 2 çorba kaşığı kakao * 1/2 tatlı kaşığı karbonat * 175 gr. bitter çikolata (iri doğranmış) Tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek teker teker yumurta ve vanilya esansını ilave edin. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyip, içine tereyağlı karışımı katın ve iyice karıştırın. Çikolata parçalarını da ilave edip, hamuru iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamuru 15 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve aralıklı olarak yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Yağlanmış kaşığın arkası ile üzerlerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri sert, içleri yumuşak oluncaya kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Fırın torbasında sosis Malzemeler * 2 paket kokteyl sosisi * 1 küçük kutu mısır (konserve) * 1 adet orta boy patates (kuşbaşı doğranmış) * 2 çorba kaşığı ketçap * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı su * 1 tatlı kaşığı hardal * 5 dal maydanoz ( kıyılmış) * 2 dal taze biberiye * 1 adet fırın pişirme torbası Sosis, mısır ve diğer malzemeleri harmanlayın. Fırın poşetine doldurup, üzerinden 3-4 yerine iğne batırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 8 dakika pişirin. Fırın torbasından servis kabına boşaltıp, bir kez harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Çikolatalı sütlaç Malzemeler * 1 su bardağı pirinç * 1 su bardağı su (ılık) * 1 lt. süt * 3/4 su bardağı esmer şeker * 100 gr. bitter çikolata (iri kıyılmış) * 300 ml. krema * 30 gr. bitter çikolata (rendelenmiş) Pirinci ılık su ile kısık ateşte karıştırmadan pişirip, kabartın. Pirinç suyunu çekince sütü ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Şekeri katıp, hafifçe karıştırarak şekeri eritin ve 15 dakika daha pişirin. Süt koyulaşınca ateşten indirin. İçine kıyılmış çikolatayı katın ve eriyinceye kadar karıştırıp, oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Kremayı derince bir kapta mikser ile çırpın, yarısını sütlaca ilave edip, karıştırın. Sütlacı porsiyonluk kaselere boşaltıp, buzdolabında bir saat soğutun. Sütlaçı krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
|