Kazan karası
Un ve nişastayı yarım bardak süt ile karıştırın. Kalan sütü tencereye koyup, kaynatın ve şekeri katın. Kaynayan süte yavaşça unlu nişastayı katın. Kısık ateşte göz göz olana dek pişirin. Çikolatanın yarısını ve margarini katıp, krema kıvamına gelene kadar 10 dakika çırpın. Servis kabının tabanını 2-3 cm. kalınlığında muhallebi ile kaplayın. Üzerine bisküvi, bisküvilerin üzerine de bir sıra muz ve tekrar bir sıra bisküvi dizin. Muhallebiyi üzerine yayın. 4-5 saat buzdolabında tutun. Limon kabuğunu elma gibi soyup, çok ince çubuklar kesin. Çikolata kırıklarını ve limon çubuklarını serpin.
MALZEMELER 8 kişilik * 1 kg. süt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı şeker
* 100 gr. margarin
* 100 gr. bitter çikolata
* 1 paket vanilya
* 1 paket kakaolu bisküvi
* 2 adet muz
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1/2 adet limon kabuğu
|