|
|
Mercimekli rezene
Mercimeklerin üzerine 3 parmak çıkıncaya kadar su koyup, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Rezenelerin üzerine çıkıncaya kadar su katın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yağsız tavaya su, soğan ve sarmısağı koyun. Kısık ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Domates, mercanköşk, kekik, fesleğen ve şarabı katın. Kısık ateşte üstü açık olarak 15 dakika pişirin. Mercimekleri katın. Harcın yarısını 2.5 litrelik fırın kabına yayın. Üzerine rezeneleri yerleştirip, mercimekli harcı yayın. Isıtılmış tereyağına karıştırarak unu katın, kısık ateşte karıştırarak un sararana kadar 2-3 dakika kavurun. Ateşten alın. Karıştırarak süt katın. Kısık ateşte karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peyniri katıp, mercimeklerin üzerine gezdirin. En üste ekmek kırıntısı ve peynir serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER 4 kişilik * 200 gr. yeşil mercimek
* 2 adet rezene
* 1 çorba kaşığı su
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 800 gr. domates
* 1 çorba kaşığı mercanköşk
* 1 çorba kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı fesleğen yaprağı
* 125 ml. kırmızı şarap
* 70 gr. bayat ekmek içi
* 40 gr. eski kaşar peyniri
* 30 gr. tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 500 ml. süt
* 60 gr. cheddar peyniri
|