Kayısılı yahni
Yağsız tavada ve hızlı ateşte etleri kızarıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiber serpin. Soğan ve sarmısağı yağsız tavada, karıştırarak, orta ateşte yaklaşık 4 dakika pişirin. Soğanlar yapışırsa çok az su ilave edin. Etleri tavaya alın, kayısı, kurutulmuş domates, doğranmış domates ve suyu ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin. Patatesleri kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirip süzdükten sonra süt, muskat, tuz ve karabiber ekleyip, püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Püreyi etlerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 500 gr. dana kuşbaşı
* 2 adet büyük boy soğan
* 4 diş sarmısak
* 1 su bardağı kuru kayısı
* 5 adet kurutulmuş domates
* 450 gr. domates
* 2 su bardağı su
* 1 kg. patates
* 1 su bardağı süt
* 1/4 çay kaşığı muskat
* Tuz
* Karabiber
|