|
|
Sebzeli kurufasulye
Isıtılmış yağda ve kısık ateşte soğan ve sarmısakları karıştırarak 10 dakika soteleyin. Karıştırmaya devamederek, etli kırmızı biberi ilave edin ve 1 dakika daha pişirin. Domates salçası, maydanoz ve fasulyeyi katıp, harmanlayın ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltın. Patatesleri tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. Fasulyelerin üzerine sırasıyla patates, kabak ve domatesleri yayıp, sebze suyunu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Üzerine peynir serpip, peynirler hafif altın sarısı renk alıncaya kadar 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı etli kırmızı biber (küçük küp doğranmış)
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
* 2 su bardağı kurufasulye (haşlanmış, süzülmüş)
* 2 adet büyük boy patates (ince dilimlenmiş)
* 1 adet büyük boy kabak (verev doğranmış)
* 4 adet domates (dilimlenmiş)
* 1 su bardağı sebze suyu
* 30 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)
|