Kaymaklı bademli güllaç
Süte tozşekeri ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın, ateşten alın. Güllaç yarağını bir tepsiye koyun, üzerine sütün dörtte birini gezdirin, güllaç yaprağı hafif yumuşayıncaya kadar bekleyin. Kaymağın dörtte birini yumuşamış güllacın ucuna uzunlamasına yayıp, rulo şeklinde sarın. Uzun rulo şeklinde sarılmış güllacın bir ucunu sabit tutun ve kendi etrafında gül böreği şeklinde sarıp, hafif derin bir kaba yerleştirin. Kalan güllaç yaprakları ve kaymakla aynı uygulamayı yapıp yerleştirin ve kalan sütü üzerlerine gezdirin. Badem serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 3.5 su bardağı süt (kaynar)
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 4 adet güllaç
* 400 gr. kaymak (taze)
* 1 çay bardağı badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, ince kıyılmış)
|