Biber soslu hindi
Limon kabuğu, limon suyu, tozşeker, soğan, acı yeşil biber, sarmısak ve kremayı karıştırın. Kısık ateşte karışımın rengi koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber katıp, harmanlayın. Yağsız tavada ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 5'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatın. Ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Etlerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket hindi biftek
* 2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 2 adet acı yeşil biber (ince doğranmış)
* 1 adet sarmısak (dövülmüş)
* 1 su bardağı krema
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
* Fesleğen yaprağı (süslemek için)
|