|
|
Rezeneli piliç
Fırına girebilecek bir kapta bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Ayrı bir tabağa alın. Aynı kaba soğan ve sarmısağı koyun, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Etleri ilave edin. Domates, domates salçası, şarap, piliç suyunun yarısı, defne yaprakları ve zeytinleri ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Kalan yağ, rezene ve kalan piliç suyunu karıştırıp, orta ateşte rezeneler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin ve etlerin arasına yerleştirin. Fırın kabının üzerini iki katlı alüminyum folyo veya kapak ile örtün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik * 4 adet piliç pirzola * 60 ml. zeytinyağı * 1 orta boy soğan (ince kıyılmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 800 gr. domates (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 125 ml. kırmızı şarap * 250 ml. piliç suyu * 2 yaprak defne * 100 gr. siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 kg. rezene * 6 adet fesleğen yaprağı
|