Tatlı ekşi cızbız köfte
Isıtılmış tereyağına elma dilimlerini katın, kısık ateşte tavayı sallayarak elmalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Soğanları ilave edin, hafifçe karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Balı ekleyin, eriyinceye kadar 1-2 dakika ısıtın. Ketçapı katıp, 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın, üzerine kapak kapatıp sıcak tutun. Cızbız köfteleri ambalajının üzerinde önerilen şekilde ısıtıp, tabaklara paylaştırın. Köftelerin aralarına elma dilimleri yerleştirin. Tavadaki sosu üzerlerine gezdirerek servis yapın.
Malzemeler 3 kişilik * 1 tabak hazır tavuk cızbız köfte * 5 çorba kaşığı ketçap * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet elma (dilimlenmiş) * 2 adet taze soğan (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı bal
|