Domatesli rezene çorbası
Rezeneleri temizleyin, taze yapraklarından ayırın. Rezenelerin üçte birini ince doğrayıp, ayırın. Kalan rezeneleri iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağının üçte ikisini eritin, iri doğradığınız rezeneleri, soğan, doğranmış sarmısak ve domatesleri ekleyip, arada sırada karıştırarak 30 dakika pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin ve süzgeçten süzün. Kalan tereyağını ısıtın, dövülmüş sarmısak ve ayırdığınız rezeneleri katıp karıştırarak, rezeneler yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Püre yaptığınız domatesli rezeneyi ve sebze suyunu ilave edip karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika ısıtın. Üzerine rezene yaprakları serperek servis yapın.
Malzemeler 6 kişilik * 1 kg. rezene * 60 gr. tereyağı * 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 2 diş sarmısak (4'e bölünmüş) * 2 kg. küçük domates (4'e bölünmüş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 750 ml. sebze suyu
|