Komşuyanı
Isıtılmış yağda soğanı karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Eti katın, hızlı ateşte karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha soteleyin. Domates, tozşeker, su ve tuzu katıp harmanlayın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Ayvaları ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarıp içini çanak olacak şekilde iyice oyun. Etleri ayvaların çukur kısımlarına paylaştırıp, tencerede kalan suyu üzerlerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler * 1/2 kg. dana eti (küçük kuşbaşı doğranmış) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan (kıyılmış) * 1 adet domates (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 su bardağı su (ılık) * Tuz * 4 adet ayva
|