Göceli çorba
Göceyi su ile, şişip yumuşayana kadar ağır ateşte kaynatın (isterseniz 4 su bardağı su ile düdüklüde 20 dakika pişirin.) Kıyma ile nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Göce suyunu çekerken çorbaya ilave edin. Bir bardak çorbanın suyu ile yoğurt, un ve bulyonu karıştırıp, kaynayan köfteli buğdaya ilave edin ve 10 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Tereyağını kızdırın, biber ve kişnişi karıştırıp, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 250 gr. kıyma (hindi veya piliç)
* 2 su bardağı göce
* 6 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı toz tavuk bulyon
* 1 su bardağı yoğurt (süzme)
* 2 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kişniş
|