Kanyon'a layık görülmemek gücüme gitti ama küsmedim
Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, İstanbul'da ünlü markaları barındıran Kanyon alışveriş merkezine layık görülmemesinin kendisini kırdığını söyledi ve ekledi: Küsmedim ve hırslandım.
250 milyon dolar değer biçtiği Sarar markasını kimseye satmayacağının altını ısrarla çizen Sarar Giyim'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Cemalettin Sarar, İstanbul'daki Kanyon alışveriş merkezine layık görülmemesinin kendisini çok kırdığını söyledi. Cemalettin Sarar, Sarar'ın ev tekstili sektöründe faaliyet gösterecek yeni markası Sarev'in tanıtım toplantısında, Kanyon'a Sarar mağazalarının kabul edilmemesini isim vermeden eleştirdi. Sarar, "Beni üzen ve gücüme giden bir dünya markasının oraya layık görülmemesi oldu. Küsmedim, hırslandım" dedi. Sarar, markalarını satma konusunda çok fazla teklif aldıklarını ancak 250 milyon dolarlık değer biçtiği markalarını asla satmayacaklarını söyledi.
ÇİN'E
SATMAYA GİDECEĞİZ Sarar, ucuz işgücü için Çin'e giden çok sayıda Türk şirket olduğunu belirterek, "Ben de gidebilirim ama gitmiyorum, ülkemdeyim. Çin'den de korkmuyoruz" dedi. Türkiye'den Hindistan'a mal ihraç ettiklerini belirten Sarar, "Türkiye'de en iyi kalitede üretiyoruz. Çin'e de gideceğiz ama üretmek için değil kaliteyi satmak için" diye konuştu.
SIRADA SARAR HOME VAR Eskişehir'deki Sümerbank Basma Fabrikasını satın aldıktan sonra 30 milyon dolarlık yatırımla tesisi ev tekstili üretimi konusunda yeterli hale getirdiklerini belirten Cemalettin Sarar, toplam 250 kişinin çalıştığı bu fabrikada şu anda 1500 kişinin istihdam edildiğini ifade etti. Sarar, "Sarar, CCS, Sarar Mağazacılık ve Sarev ile grup olarak üretim hedefimiz 200 milyon dolar. Bunun yüzde 30'u ihracat. Sarev'in 2007'deki ihracatı 15 milyon dolar olacak" dedi. 2007 yılı hedefleri arasında 10'u franchising olmak üzere 20 yeni Sarev mağazası açmak olduğunu sözlerine ekleyen Sarar "Sarev'den sonraki hedefimiz Sarar Home. Mobilyadan aydınlatmaya, ev aksesuarlarına kadar geniş bir ürün yelpazemiz olacak. Bununla evleri güzelleştirmeyi düşünüyoruz, mobilya üretimini ise İnegöl'de yapacağız" dedi. Sarar Genel Müdür Yardımcısı Alper Erken ise, bu yıl ev tekstilinde 25 milyon dolar ciro ve 5 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini, 2008 ihracatını ise 15 milyon dolar olarak planladıklarını söyledi. Sarar, Beylikdüzü'nde Tüyap'ın karşısında bulunan 9 bin metrekarelik bir arazide 5 yıldızlı otel yatırımı planladıklarını belirtti ve yaklaşık 40 milyon dolara mal olacak yatırıma 2-3 yıl içinde başlayacaklarını söyledi. Sarar ayrıca Eskişehir'e ETO olarak üçüncü bir üniversite daha açmayı planladıklarını vurguladı.