| | Plazma TV'li esnaf lokantası Esnaf lokantalarının büyük kısmı günümüz koşullarına uyamadığı için yok olup gitti. Küçük Ev, İstanbul'un geleneksel esnaf lokantalarının çağdaş bir örneği. Günümüz Alman basınının en büyük röportaj ödülüne adını veren ünlü gazeteci Egon Erwin Kisch, sağlığında meslektaşlarına, konu...devamı |
|
| | Adını bilmediğin şeyi yememeli Keyifle yediğiniz yiyeceklerin adlarını, duyduğumuz bazı mutfak terimlerini ve yemeklerin adlarının nereden geldiğini ne kadar biliyoruz? Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları adlı kitapta sorulara cevap bulmak mümkün. Değil anlamını bilmek, telaffuz bile edemediğimiz yüzlerce...devamı |
|
| | Bu İngilizi çok sevdik İngiliz toplum yaşamının vazgeçilmezlerinden olan pub'lar, 1990 yılında North Shield'ın İstanbul'da açılmasıyla ülkemizin de sevilen buluşma mekânlarından biri oldu. İngilizlerin doğru dürüst bir mutfağı olmadığı ve ulusal yemeklerinin kızarmış fileto balık ve patates kızartmasından...devamı |
|
| | Mazlum bereketiyle diziliyor ciğerler şişe... Diyarbakır'daki Dağkapı Ciğercisi kendini kentin düşkünlerine, delilerine, yoksullarına adayan bir gönül adamının, Hüseyin Usta'nın 54 yıllık yaşamının hikâyesi de aynı zamanda. Yolunuz Diyarbakır'a düştü ve aklınızda o ünlü ciğer kebabının tadına bakmak var. O zaman yolunuzu Dağkapı'ya...devamı |
|
| | Yeme de büfene koy Pınar Belendir, kendi evinin mutfağında pişirdiği, bazıları üç boyutlu olan ilginç şekillerdeki leziz bisküvilerini, üç aydır www.biskuvici.com adresinden satıyor. Tablo gibi mi desek, yoksa biblo gibi mi ama sonuçta hepsi birer sanat eseri gibi görünen, lezzetleri de görüntülerinden...devamı |
|
| | Mönü karanlık Görme engellilerin başarıyla servis yaptığı ve karanlıkta yemek yemenin zevkine varılan Dans le Noir Restaurant'larının çılgın yaratıcısı Eduard de Broglie ile Paris'ten konuştuk. Eduard de Broglie'nin önce Paris'te, ardından Londra ve Moskova'da birer şubelerini açtığı Dans Le Noir...devamı |
|
| | Suşi polisi devrede... Yemeklerinin deforme olduğunu gören Japonlar, çözümü dünyaya gastronomlar yollamak da buldu. Onlardan önce biz Türkiye'deki restoranları dolaştık ve yediğimiz suşiler gerçek mi araştırdık. Uzakdoğu mutfağı özellikle de Japon yemekleri, tüm dünyada oldukça büyük rağbet görüyor. Amerika,...devamı |
|
| | Fast food balık lokantası Kozmopolit bir müşteri portföyü olan, içki servisi bulunmayan, kapısında kuyruklar oluşan, Arnavutköy'deki balık lokantası Adem Baba, tam bir fast food restoran. Bir zamanlar İstanbul'un bir özelliği vardı: Karaköy ve Eminönü'ndeki sandallarda balık ekmek satılırdı. Yıllar sonra bu...devamı |
|
| | Meyhane kokusu başkadır Gürültülü müziğin sohbeti engellediği, ortamlarda, ucuz mezelerle günü kurtaran meyhanelerin sayısı gün geçtikçe artarken sessiz, havadar ortamıyla ve lezzetli mezeleriyle Ogün Meyhanesi eski meyhaneleri aratmıyor. "Efendim!.. Eski meyhaneler küflü şarap kokardı, buram buram... Bu...devamı |
|