|
|
Çerkez tatlısı
Suya tozşekeri katıp hızlı ateşte karıştırarak, şeker eriyene kadar ısıtın. Ateşi kısın, şerbet hafif koyulaşana kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın, limon suyunu katıp, 2-3 dakika kaynatın. Soğumasını bekleyin. Unun ortasına tereyağı, yumurta, yumurta sarısı, tozşeker, irmik ve bir tutam tuzu katıp, aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Düz unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Hamuru bir kez daha yoğurup, 4 eşit parçaya bölün. Fındığı un kıvamına gelene kadar robottan geçirin, yumurta beyazlarını katıp, karıştırın. Her bir hamur parçasını düz ve unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında açın, bir kenarına fındıklı karışımın dörtte birini yayın. Rulo yapın. Rulodan 1.5 cm. eninde halkalar kesin. Hamurları soğuk yağa atıp orta ateşte, altın sarısı renk alana kadar kızartın. Delikli kepçe ile çıkartıp, soğuk şerbete atın. Tatlıları şerbetten çıkartıp, servis yapın.
MALZEMELER 10 kişilik * 500 gr. un
* 75 gr. tereyağı
* 2 adet yumurta
* 3 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 80 gr. irmik
* Tuz
* 300 gr. fındık
* 3 adet yumurta beyazı
Şerbet: * 1 lt. su
* 1.5 kg. tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
|