|
|
Körili puf börek
Isıtılmış yağa soğan ve sarmısağı katın, soğanlar yumuşayana kadar 3-4 dakika soteleyin. Köriyi katıp, karıştırmaya devam ederek körinin kokusunu hissedinceye kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin, kaşığın tersiyle hafifçe ezerek yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alın, portakal sosunun üçte biriyle karıştırın. Düz unlu bir yüzeyde 4 adet milföy hamurunu üst üste koyun. 25x25 cm. ebatlarında olana kadar inceltin. 7-8 cm. çapında bir bardağın ağzıyla daireler kesin. Her bir hamurun ortasına hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun, kenarlarına yumurta beyazı sürüp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını çatal bastırarak veya kıvırarak kapatıp, fırın tepsisine dizin. Kalan hamurlarla aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 220 derece fırında hamurların üzerleri altın sarısı renk alana kadar 15 dakika pişirin. Sıcak olarak portakal sosuyla servis yapın. Portakal sosu: Isıtılmış yağa soğanı katın, kısık ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Diğer tüm malzemeleri ilave edip harmanlayın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
MALZEMELER 27 adet * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet taze soğan
* 1 diş sarmısak
* 2 tatlı kaşığı köri
* 300 gr. kıyma
* 1 su bardağı portakal sosu
* 12 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta
Portakal sosu: * 1 adet küçük boy portakal
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan
* 3 tatlı kaşığı bal
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
* Acı kırmızıbiber
|