|
|
Yemek davetleri için küçük tüyolar
* Yemekten önce kesinlikle aç kalmayın.
* Yemeğe başlamadan 15-20 dakika önce 1-2 bardak su için.
* Yemekleri yavaş yemek, hayli önemli bir taktiksel silahtır.
* Masaya oturduğunuzda yiyeceğiniz besinleri dikkatli seçin. Yemek istediklerinizi, sadece tadına bakmak istediklerinizi ve hiç yemeyeceklerinizi belirleyin.
* Bayram ziyaretlerinden keyif almanız da çok önemli. Planlı yerseniz, yediklerinizden pişmanlık duymazsınız ve eğlenceniz bozulmaz.
* Tabak büyüklüklerini ve porsiyonları küçülterek yeme miktarınızı azaltabilirsiniz.
*
Uyanık olduğumuz her saat için 1 bardak suya ihtiyacımız olduğunu unutmayın. Bu hesaba göre; günde 8-12 bardak su içmeniz gerekir.
* Ağır, yağlı ve hamurlu yiyecekler içermeyen öğünler planlanlayın.
* Misafirpirverlik ve bayramın geleneği şeker, çikolata, tatlı, çay, kahve ve kola gibi ikram amaçlı sunulan yiyecek ve içeceklerin tümünü kabul etmeyerek, aralarında en hafif olan sütlü ve meyveli tatlıları tercih edin.
* Hamur tatlılarından ille de yemek istiyorsanız, az az (günde 1 porsiyonu geçmeyecek şekilde) tüketin.
* Diğer tatlı ikramlarını geri çevrip; meyve, bol süt ve az kahve içeren sütlü kahve, çok açık az sütlü çay veya bitki çaylarını tercih edin.
* Tatilde olanlar, açık büfede sunulan alternatiflerden yararlanabilir.
|