|
|
|
|
|
|
'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'
Akiko Kunita Demirci, Cafe Bunka'nın sahibi ve şefi "Japon mutfağı gerçekten de başlı başına bir kültür. Fakat bunu diğer ülkelerde aynen uygulamak çok güç ve çok masraflı bir iş. Biz herkesin yiyebileceği ekonomik bir mönü sunmaya çalışıyoruz. Bunun için de Japonya'dan pirinç getirmiyor ancak burada en yakın olanını kullanıyoruz. Balıklar için de aynı şey geçerli. Böyle bir uygulama yapılırsa, bizim restoranımız onaylanır mı bilmiyorum. Ama bu, biz Japon yemekleri hazırlamıyoruz demek değil. Zaten mönüde Türklerin zevklerine göre farklılıklar yapıyoruz. Normalde biz domuz eti ile yemeklerimizi yaparız ancak burada alternatif tatlar kullanıyoruz. Ben kendim de Japonya doğumluyum ve evlenince buraya taşındım. Ancak burada geçenlerde gittiğim bir restoranda yediğim suşi'nin gerçekle bir ilgisi yoktu. Zaten şef de Çin'liydi. İnsanlar Uzakdoğulu olsun da herkes sushi yapar diye düşünüyor ama yanlış. Mutlaka sahibi ya da şefi Japon olmalı. Ama restoranın açıldığı ülkeye göre bazı değişiklikler yapması bence normal. Japonya'da da İtalyan restoranları soya soslu spagetti yapıyorlar. Buradaki en büyük hata sunumda yapılıyor. Biz süs sevmeyiz ve sadelikten yanayız. Oysa bazı şık restoranlarda, çiçek gibi süslenip getiriliyor. Ayrıca biz yemekleri tabağa asimetrik dizeriz, oysa burada simetrik geliyor. Bunlar da aslında yanlış."
|
|
|
|
|
|
|
|
|