'Malzemeyi bulamayınca en yakınını kullanıyoruz'
Ebina Osamu, Mori'nin şefi "Japonya'daki orijinal Japon yemekleri ile Türkiye'deki Japon yemekleri arasında gerçekten ciddi bir fark var. Japonya'da mönüdeki tüm balıklar çiğ, en önemli fark bu bir defa. Ayrıca Kaliforniya roll diye bir şey yok. Biz burada Türk damak tadına uygun yemekler yapmaya çalışıyoruz. Zaten birçok balık çeşidini bulmak nerdeyse imkansız. Örneğin Japon pirincini bulamıyoruz, o zaman da en yakını bulup kullanıyoruz. Japon yemeklerinin daha az kalorili olması, yağsız ve genelde çiğ ya da az pişmiş olması tercih edilmesini sağlıyor. Ama Japon restoranı açıldığı ülkeye göre farklılık gösterebilir, o insanların sevdiği tatlar mönüye eklenebilir, bunda bir mahsur yok bence."
|