|
|
|
|
|
|
Aşçıya tapas dersi verildi
Asmalımescit'te üç hafta önce açılan Gaudi'nin sahibi Kürşad Kahramanoğlu, amacının İstanbullulara tapas'ı tanıtıp sevdirmek olduğunu söylüyor. Uzun yıllar yurtdışında yaşadığı için tapas barları çok iyi tanıyan Kahramanoğlu, bizim de meze geleneğimiz olduğunu ve içinde kullanılan malzemelere alışık olduğumuz için tapas'ın bize uzak bir lezzet olmadığını anlatıyor: "Herhalde iyi bir mutfağımız olduğu için biz Türkler yeni mutfaklara açılmak konusunda tutucuyuz. İspanyol mutfağı bize o kadar da uzak değil. Bu yüzden tapas'ın Türkiye'de tutulacağı konusunda umutluyum."
Çirozo olmadı sucuk verelim Kürşad Kahramanoğlu, bir tapas bar açmaya karar verdiğinde gazete ilanıyla bir aşçı bulmuş ve aşçının, İspanya'dan getirttiği bir şeften tapas üzerine eğitim almasını sağlamış. Gaudi'nin mönüsünde yer alan tapas'lara Türk damak tadı göz önünde bulundurularak karar verilmiş. Örneğin İspanya'da çirozo sosisi ile yapılan tapas'ı sucukla yapıyorlar. Kahramanoğlu "Burada çok dikkatli olmak gerekiyor yoksa tapas barlar asıl işlevinden çıkıp meze bara dönüşürler," diyor. Gaudi'nin mönüsünde her gün 12 çeşit tapas bulunuyor. Mönüdeki en iddialı tapas'lar ise Nohut a la Marinara adını taşıyan nohutlu kalamar, zeytinli kuzu, Jerez usulü tavuk ve portakallı salata. Mimar Coşkun Karadeniz tarafından dekore edilen Gaudi, her gün 18.00-02.00 arası açık. Mekanda ağırlıklı olarak Latin müzik çalıyor. Kürşad Kahramanoğlu, Gaudi'ye konuşacak lafı olan, oturup sohbet etmek isteyen insanların geleceğini düşünüyor. Tel: (0212) 252 37 65
|
|
|
|
|
|
|
|
|