Yoğurt çorbası
Buğday ve nohutu ayrı ayrı bir gece önceden ıslatın. Buğdayı unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, nohut ve suyu ilave edip, 30 dakika pişirin. Mercimeklerin üzerine çıkıncaya kadar sıcak su ilave edin, orta ateşte 10 dakika pişirip, süzün. Nohutları ilave edin ve 15 dakika daha pişirip, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Yoğurdu karıştırarak yavaş yavaş su ve tuz ilave edin. Servis tabaklarına nohutlu harçtan koyun, üzerlerine hazırladığınız koyu ayrandan ilave edin, hafifçe karıştırın, zeytinyağı gezdirerek soğuk servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik * 160 gr. aşurelik buğday * 150 gr. nohut * 1 lt. su (ılık) * 150 gr. yeşil mercimek * 1 kg. yoğurt (süzme) * 500 ml. su * Tuz (arzu edilen miktarda) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı
|