Şiş börek
Isıtılmış zeytinyağında ve orta ateşte etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Havuç, soğan ve cevizi iyice harmanlayın. Yufkayı 12 eşit üçgen parçaya kesin. Etleri yufkaların üzerine, sivri kısmından 5 cm. içeriye yerleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı havuçlu harçtan koyup, etin üzerine hafifçe yayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Yufkanın kenarına çok az su sürerek yapıştırın. Kiraz domatesleri yağsız tavada sallayarak 3-4 dakika pişirin. Börekleri, ısıtılmış az yağda yufkaların üzeri kızarıncaya kadar çevirerek pişirip, kağıt havlu üzerine alın. Fazla yağı süzüldükten sonra domates ve arzu ettiğiniz yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket şiş tava
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
* 2 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 3 çorba kaşığı ceviz (ince kıyılmış)
* 1 adet yufka
* 8 adet kiraz domates (ikiye kesilmiş)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
|