Maydanozlu kuzu pirzola
Isıtılmış 60 gr. yağda soğan ve sarmısağı soğanlar yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Ekmek içi, maydanoz, tuz ve karabiberi katıp, ince ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar robottan geçirin. Kalan yağı ısıtın, etlerin her iki yüzünü 2'şer dakika pişirip, fırın tepsisine yerleştirin. Etlerin üzerine önce hardal sürün, ardından hazırladığınız harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler * 12 adet kuzu pirzola * 80 gr. tereyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 6 diş sarmısak (dövülmüş) * 3 dilim ekmek içi * 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 tatlı kaşığı hardal
|