|
|
Sebzeli pilav
Sarmısakları soymadan fırın tepsisine koyun ve fırça ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında hafif yumuşayıncaya kadar üzeri açık olarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtıp, soğan, kırmızı ve yeşil biber, domates, taze fasulye ve patlıcanı yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin. Kuşüzümü ve toz kırmızıbiberi ilave edip, karıştırın. Sebzeleri bir fırın kabına alın, sarmısakları ayıklayın, pirinç ve sebze suyunu ekleyip, iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirip, bir kez karıştırın, pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler (6 kişilik) * 10 diş sarmısak * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 adet orta boy etli kırmızı biber (ince dilimlenmiş) * 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber (ince dilimlenmiş) * 4 adet orta boy domates (soyulmuş, dilimlenmiş) * 100 gr. taze fasulye 2'ye bölünmüş) * 1 adet patlıcan (ince dilimlenmiş) * 4 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber * 3 su bardağı pirinç * 3 su bardağı sebze suyu (kaynar)
|